Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Bent u na een ontspannende dag bij het zwembad, badend in de zomerzon, soms een beetje rozer dan verwacht? Om de hele zomer van uw zwembad in de achtertuin te kunnen genieten, is het noodzakelijk dat u zich goed tegen de zon beschermt. Dat betekent dat u buiten de piekuren moet zwemmen, zoals ’s ochtends vroeg en in de late namiddag, beschermende kleding moet dragen en – natuurlijk – zonnecrème moet gebruiken. Weet u niet zeker welk type zonnebrandcrème voor u de juiste keuze is? We hebben een aantal van de best beoordeelde zonnebrandcrèmes voor u op een rijtje gezet.

Beste zonnebrandcrème voor baby’s

De tere huid van pasgeborenen verdient het om te worden verwend met een extra zachte zonnebrandcrème, en onze keuze is Aveeno Baby Sensitive Skin. Met zinkoxide met SPF 50 en haverextract, is de zachte formule waterbestendig tot 80 minuten. De formule bevat geen parfum, geen parabenen, geen kleurstoffen en geen ftalaten. Zelfs volwassenen met eczeem of een gevoelige huid zullen een vriend vinden in deze zachte optie.

Beste zonnebrandcrème voor het gezicht

Uw gezicht heeft een van de meest gevoelige huid van uw hele lichaam, waardoor het nog meer vatbaar voor schade door de zon. Daarom moet u ervoor zorgen dat het gezicht zonnebrandcrème die u kiest heeft een aantal ernstige bescherming tegen de zon, maar ook licht genoeg zijn om niet verstoppen poriën en puistjes veroorzaken. Om deze redenen hebben wij gekozen voor Aveeno Positively Radiant Daily Moisturizing Lotion met breedspectrum SPF. Breed spectrum SPF beschermt tegen beide soorten UV-stralen die huidschade veroorzaken (UVA – veroudering en UVB – verbranding).

Beste zonnebrandcrème voor haar en hoofdhuid

Heeft u zich ooit zorgvuldig ingesmeerd met zonnebrandcrème op uw gezicht en rug, om na een dag bij het zwembad tevoorschijn te komen met een rooskleurige scheiding in uw haar? COOLA Organic Scalp and Hair Mist biedt een SPF 30 bescherming en fungeert tevens als een serum voor haarstyling. Monoï-olie en gotu kola-extract voeden je hoofdhuid en haar en houden de kleur vast. De waterbestendige mist (tot 80 minuten) omhult je met de verleidelijke geur van “ocean-salted sage”.

Beste zonnebrandcrème voor sportievelingen
Als u erg actief bent – surfen, spetteren, bergen beklimmen – wilt u een zonnebrandcrème die bestand is tegen de elementen. Coppertone Sport biedt SPF 50 bescherming in een robuuste formule die zelfs blijft zitten als je bezweet bent. Het is niet vet en houdt je stevig vast. Bij watersporten moet je je regelmatig opnieuw insmeren: de zonnecrème is tot 80 minuten waterbestendig.

Tips voor zonnebrandcrème:
Tip 1:
Breng de zonnebrandcrème elke twee uur en wanneer u uit het water komt opnieuw aan. Zelfs als uw zonnebrandcrème waterbestendig is, is het het beste om ervoor te zorgen dat u elke keer dat u uit het water komt, bent ingesmeerd.

Tip 2:
Gebruik geen zonnebrandcrème waarvan de vervaldatum is verstreken. Zonnebrandcrème verliest na verloop van tijd zijn UV-bescherming. Het moet drie jaar na aankoop nog werkzaam zijn, maar gooi het weg als de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Tip 3:
Breng royaal aan! Over het algemeen is een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème 1 ons, dus de hoeveelheid zonnebrandcrème die een gemiddelde volwassene nodig heeft is de hoeveelheid die in een borrelglas zou passen. Als u een fles van 4 ons hebt, moet u per keer bijna een kwart gebruiken.

Tip 4:
Wees u bewust van de twee soorten UV-stralen die schadelijk zijn voor de huid: UVA en UVB. UVA is verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering, terwijl UVB huidverbranding veroorzaakt. Kies een zonnebrandcrème die een “breed spectrum” bescherming tegen beide biedt.

Bekijk onze gids over de veiligheid van blootstelling aan de zon voor meer tips.


Zwembad gezocht? Dan ben je hier bij ons aan het juiste adres! Na een paar hittegolven en heel wat vragen van onze klanten, hebben we beslist om vanaf 2021 ook een gamma zwembaden toe te voegen. We kiezen bewust voor het merk EXIT omwille van hun kwalitatief hoogstaande aanbod en service.